- Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego, 66-100 Sulechów, Kalsk 91,

Super User

lodr

• Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Kalsku

• upowszechnianie zasad wykorzystywania pomocy finansowej z UE dla wspierania rozwoju obszarów wiejskich;
  • realizacja zadań Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR), funkcjonującej w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich:

-   tworzenia sieci kontaktów w ramach SIR w województwie,

-   wdrażania nowych rozwiązań oraz dobrych praktyk w zakresie innowacji w rolnictwie,

-   ułatwianie wymiany wiedzy fachowej dot. innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich,

- upowszechnianie wiedzy na temat innowacyjnych rozwiązań w sektorze rolno – spożywczym i na obszarach wiejskich;

• przygotowanie i rozpowszechniania materiałów informacyjno-promocyjnych dotyczących zasad wspierania rozwoju obszarów wiejskich;
  • udział w organizacji szkoleń dla rolników z zakresu innowacyjnych rozwiązań technologicznych w produkcji zwierzęcej, roślinnej, ekologii, ochrony środowiska, ekonomiki i przedsiębiorczości,
  • współpraca z instytucjami, organizacjami, placówkami naukowymi i szkołami rolniczymi;
  • współpraca z fundacjami, stowarzyszeniami i innymi organizacjami działającymi na rzecz młodego pokolenia mieszkańców obszarów wiejskich.

• wykształcenie wyższe;
  • znajomość branży rolniczej;
  • znajomość zagadnień sporządzania dokumentacji aplikacyjnej dotyczącej dofinansowania z funduszy UE;
  • komunikatywność, kreatywność;
  • umiejętność samodzielnego działania, dobra organizacja pracy;
  • prawo jazdy kat. B;
  • dobra znajomość pakietu MS Office;
  • mile widziana znajomość j. obcych

Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV oraz listu motywacyjnego na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.  lub listownie na adres siedziby:

Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego Kalsk 91, 66-100 Sulechów.

Termin składania ofert upływa 11 maja 2018 r.

Do dokumentów prosimy dołączyć oświadczenie: „W związku z ubieganiem się o zatrudnienie w Lubuskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. 2016 poz. 622)”.