- Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego, 66-100 Sulechów, Kalsk 91,

Kierownika Powiatowego Zespołu Doradztwa Rolniczego

• Powiatowy Zespół Doradztwa Rolniczego w Żaganiu

• kierowanie Powiatowym Zespołem Doradztwa Rolniczego (PZDR);
  • koordynacja i kontrola pracy podległych pracowników;
  • czuwanie nad terminowością wykonania zadań PZDR-u;
  • prowadzenie bezpośredniego doradztwa rolniczego indywidualnego i grupowego dla zainteresowanych rolników i mieszkańców obszarów wiejskich w zakresie rozwoju obszarów wiejskich, ekologii i ochrony środowiska, ekonomiki i przedsiębiorczości, technologii produkcji na terenie powiatu i obsługiwanej gminy;
  • wspieranie rolników i innych mieszkańców obszarów wiejskich w zakresie przygotowywania dokumentacji niezbędnej do ubiegania się o przyznanie pomocy finansowej lub współfinansowanej ze środków pochodzących z funduszy UE lub innych instytucji krajowych i zagranicznych na terenie powiatu i obsługiwanej gminy;
  • organizacja i prowadzenie szkoleń w zakresie wdrażania i upowszechniania postępu rolniczego;
  • prowadzenie rachunkowości rolnej w gospodarstwach.

• wykształcenie wyższe na kierunku rolniczym;
  • staż pracy w branży rolniczej;
  • znajomość zagadnień z zakresu doradztwa rolniczego, w tym aktualnych przepisów dotyczących pomocy rolnikom z funduszy UE;
  • umiejętność kierowania zespołem;
  • prawo jazdy kat. B; posiadanie samochodu;
  • bardzo dobra znajomość obsługi komputera, pakietu MS Office;
  • bardzo dobra organizacja pracy, dokładność, rzetelność, komunikatywność;

Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV oraz Listu motywacyjnego na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub listownie na adres siedziby: Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego, Kalsk 91, 66-100 Sulechów. Do dokumentów należy dołączyć Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych w związku z procesem rekrutacji oraz zapoznać się z Klauzulą informacyjną dot. przetwarzania danych osobowych osoby ubiegającej się o zatrudnienie Wzór oświadczenia do pobrania tutaj

Termin składania ofert upływa 12 października 2018 r.

Jeśli Pani/Pan chce brać udział również w przyszłych procesach rekrutacyjnych, prosimy o złożenie Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych w związku z przyszłą rekrutacją. Wzór do pobrania tutaj.