- Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego, Kalsk 91, 66-100 Sulechów,
- Oddział w Lubniewicach, Glisno 123, 69-210 Lubniewice

logo lodr 2018

Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Kalsku
zatrudni osobę na pełny etat na stanowisko
broker innowacji w rolnictwie
(stanowisko ds. innowacji w rolnictwie-SIR)

• Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Kalsku

realizacja zadań Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR), funkcjonującej w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich:

• współpraca z koordynatorami SIR;
  • identyfikacja partnerów, którzy mogą/chcą działać na rzecz innowacji w obszarze rolnictwa, leśnictwa, produkcji żywności oraz na obszarach wiejskich, w tym prowadzenie działań aktywizujących na poziomie województwa;
  • tworzenie grup operacyjnych (łączenie partnerów), w tym pomoc przygotowywanie dokumentów formalnych związanych z funkcjonowaniem grupy (umów itp.);
  • przygotowanie projektów planów operacyjnych dla grup, planu biznesowego operacji, analiz wykonalności oraz wniosku o wsparcie w ramach działania Współpraca;
  • monitoring funkcjonowania grup i realizacji projektów;
  • udział w spotkaniach organizowanych przez CDR i inne instytucje.

• wykształcenie wyższe w dziedzinie nauk rolniczych lub ekonomicznych;
  • co najmniej trzyletni staż pracy;
  • mile widziane doświadczenie zawodowe w branży rolniczej;
  • wiedza i umiejętności w zarządzaniu projektami;
  • doświadczenie w prowadzeniu negocjacji oraz umiejętności komunikacyjne;
  • kreatywność, samodzielność działania, dobra organizacja pracy;
  • prawo jazdy kat. B;
  • bardzo dobra znajomość pakietu MS Office;
  • mile widziana znajomość j. obcych

Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV oraz Listu motywacyjnego na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub listownie na adres siedziby: Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego, Kalsk 91, 66-100 Sulechów w terminie do 31 stycznia 2020 roku. Do dokumentów należy dołączyć Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych w związku z procesem rekrutacji oraz zapoznać się z Klauzulą informacyjną dot. przetwarzania danych osobowych osoby ubiegającej się o zatrudnienie Wzór oświadczenia do pobrania tutaj

Jeśli Pani/Pan chce brać udział również w przyszłych procesach rekrutacyjnych, prosimy o złożenie Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych w związku z przyszłą rekrutacją. Wzór do pobrania tutaj.