- Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego, Kalsk 91, 66-100 Sulechów,
- Oddział w Lubniewicach, Glisno 123, 69-210 Lubniewice

logo lodr 2018

Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Kalsku
zatrudni osobę na pełny etat na stanowisko
specjalista ds. wiejskiego gospodarstwa domowego, agroturystyki i aktywizacji środowiska wiejskiego

• Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Kalsku

• •   upowszechnianie zasad wykorzystywania pomocy finansowej z UE dla wspierania rozwoju obszarów wiejskich;
    •    upowszechnianie i udzielanie pomocy rolnikom w zakresie rozwoju agroturystyki i turystyki wiejskiej oraz promowanie wsi jako atrakcyjnego miejsca wypoczynku
    •    prowadzenie działalności szkoleniowej, doradczej, informacyjnej i upowszechnieniowej;
    •    organizacja konkursów, wystaw, olimpiad, pokazów promujących zdrowy styl życia, dziedzictwo kulturowe wsi, agroturystykę i turystykę wiejską;
    •    promowanie pozytywnych przykładów aktywności lokalnej;
  • •    prowadzenie działalności na rzecz promocji produktów lokalnych i regionalnych;
    •    przygotowanie i rozpowszechniania materiałów informacyjno-promocyjnych dotyczących zasad wspierania rozwoju obszarów wiejskich;
    •    współpraca z instytucjami, organizacjami, placówkami naukowymi działającymi na rzecz rozwoju rolnictwa i szkołami rolniczymi;
    •    współpraca z fundacjami, stowarzyszeniami i innymi organizacjami działającymi na rzecz młodego pokolenia mieszkańców obszarów wiejskich.

• •   wykształcenie wyższe;
  • •   znajomość branży rolniczej;
  • • znajomość zagadnień sporządzania dokumentacji aplikacyjnej dotyczącej dofinansowania z funduszy UE;
  • •   komunikatywność, kreatywność;
  • •   umiejętność samodzielnego działania, dobra organizacja pracy;
  • •   prawo jazdy kat. B;
  • •   dobra znajomość pakietu MS Office;
  • •   mile widziana znajomość j. obcych

Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV oraz Listu motywacyjnego na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub listownie na adres siedziby: Lubuski Ośrodek Doradztwa Rolniczego, Kalsk 91, 66-100 Sulechów w terminie do 27 lipca 2020 roku. Do dokumentów należy dołączyć Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych w związku z procesem rekrutacji oraz zapoznać się z Klauzulą informacyjną dot. przetwarzania danych osobowych osoby ubiegającej się o zatrudnienie Wzór oświadczenia do pobrania tutaj

Jeśli Pani/Pan chce brać udział również w przyszłych procesach rekrutacyjnych, prosimy o złożenie Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych w związku z przyszłą rekrutacją. Wzór do pobrania tutaj.